کوچ کارخانه‌های چینی از ویتنام به دلیل همراهی هانوی با واشنگتن

کوچ کارخانه‌های چینی از ویتنام به دلیل همراهی هانوی با واشنگتن



به گزارش روز دوشنبه ایرنا از این خبرگزاری، ، در همین پیوند شرکت‌های تولیدکننده پنل‌های خورشیدی چین، به دلیل افزایش مالیات‌های تجاری آمریکا به سرعت در حال گسترش فعالیت‌های خود در کشورهایی مانند اندونزی و لائوس هستند.

در حالی که برخی از بزرگ‌ترین کارخانه‌های متعلق به چین در ویتنام، تولید خود را کاهش داده و کارکنان را ا،اج کرده‌اند، در کشورهای همسایه، کارخانه‌های جدیدی در حال ظهور هستند که ظرفیت تولید آن‌ها تقریباً معادل نیمی از ظرفیت تولید پنل‌های نصب شده در ایالات متحده در سال گذشته است.

بر اساس این گزارش، شرکت‌های چینی به طور مداوم تولید خود را در ویتنام کاهش داده و در حال تأسیس کارخانه‌های جدید در سایر کشورها هستند که بر بازارهای جه، تسلط پیدا کنند.

در ۱۸ ماه گذشته، دست کم چهار پروژه چینی یا مرتبط با چین در اندونزی و لائوس آغاز به کار کرده و فرایند مشابهی برای ۲ پروژه دیگر نیز اعلام شده است. مجموع ظرفیت این پروژه‌ها ۲۲.۹ گی،ات در تولید سلول یا پنل خورشیدی است.

بیشتر تولیدات این کارخانه‌ها به آمریکا، دومین بازار بزرگ خورشیدی جهان بعد از چین، فروخته خواهد شد. قیمت‌های ایالات متحده به‌طور میانگین در چهار سال گذشته ۴۰ درصد بالاتر از قیمت‌های چین بوده است.

تولیدکنندگان پنل های خورشیدی در آمریکا بارها در شکایات تجاری خود به ،ت ایالات متحده اعلام کرده‌اند که نمی‌توانند با محصولات ارزان قیمت چینی رقابت کنند که به گفته آن‌ها به‌طور ناعادلانه‌ای از سوی ،ت چین و کشورهای آسیایی حمایت می‌شوند. شرکت‌های چینی در عوض می‌گویند که تسلط آن‌ها بر فناوری باعث می‌شود که از نظر قیمت رقابتی‌تر باشند.

چین حدود ۸۰ درصد از صادرات جه، پنل‌های خورشیدی را به خود اختصاص داده است، در حالی که مراکز صادراتی آن در دیگر کشورهای آسیایی بخش بزرگی از باقی‌مانده تامین جه، را تشکیل می‌دهند.

این در تضاد با شرایط ۲ دهه پیش است که آمریکا پیشروترین صادر کننده در این صنعت بود. واردات پنل‌های خورشیدی به ایالات متحده از زمان شروع افزایش مالیات‌ها در سال ۲۰۱۲، سه برابر شده و در سال گذشته به رکورد ۱۵ میلیارد دلار رسید. در حالی که در سال ۲۰۲۳ تقریباً هیچ‌یک از این واردات به‌طور مستقیم از چین به آمریکا نرفته است و حدود ۸۰ درصد آن از ویتنام، تایلند، ما،ی و کامبوج بوده که دارای کارخانه‌های متعلق به شرکت‌های چینی هستند.

واشنگتن در سال گذشته مالیات‌هایی بر صادرات خورشیدی از این چهار کشور ج، شرقی آسیا وضع کرد و در اکتبر گذشته (آبان ۱۴۰۲) آن‌ها را گسترش داد.

مالیات‌ها موضوع کلیدی در انتخابات آمریکا هستند، با این حال، قانون‌گذاران از هر دو حزب به حمایت از مالیات‌های سختگیرانه‌تر بر صادرات خورشیدی چین پرداخته‌اند تا زنجیره تأمین داخلی را تقویت کنند. در ویتنام، تأثیرات فوری مالیات‌های جدید ایالات متحده، که برای برخی تولیدکنندگان به بیش از ۳۰۰ درصد رسیده، در بخش خورشیدی این کشور مشهود است.

داده‌های واردات پنل های خورشیدی ایالات متحده نشان می‌دهد که صادرات از ویتنام تا اوت گذشته (شهریور) ۷۴ درصد افزایش یافته است. تحلیلگران این افزایش را به پیش‌،یدها نسبت می‌دهند تا از مالیات‌های جدید جلوگیری کنند، با این حال ،ت ویتنام به درخواست‌های اظهار نظر پاسخ نداد.

شرکت جینکو سلولار چین در ژوئیه گذشته (تیر) اعلام کرد که توافقی به ارزش نزدیک به یک میلیارد دلار با شرکای خود در ،ستان سعودی برای ساخت یک کارخانه جدید ۱۰ گی،اتی سلول و ماژول خورشیدی در این کشور امضا کرده است.

ساخت کارخانه‌های تولید خورشیدی در ایالات متحده توسط شرکت‌های چینی نیز در حال افزایش است، زیرا آن‌ها نیز به دنبال بهره‌برداری از مشوق‌های سرمایه‌گذاری آمریکا هستند.

شرکت‌های چینی ظرف یک سال آینده دست‌کم ۲۰ گی،ات ظرفیت تولید پنل خورشیدی در خاک ایالات متحده خواهند داشت که برای تامین نیمی از بازار در ایالات متحده کافی است.


منبع: https://www.irna.ir/news/85649116/%DA%A9%D9%88%DA%86-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%DA%86%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D9%88%DB%8C%D8%AA%D9%86%D8%A7%D9%85-%D8%A8%D9%87-%D8%AF%D9%84%DB%8C%D9%84-%D9%87%D9%85%D8%B1%D8%A7%D9%87%DB%8C-%D9%87%D8%A7%D9%86%D9%88%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D9%88%D8%A7%D8%B4%D9%86%DA%AF%D8%AA%D9%86

منتشر شده در
دسته‌بندی شده در اخبار